Baner projektu Zdrowy styl życia myślimy globalnie działamy lokalnie 

Zrównoważona żywność - od produkcji do konsumpcji

Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli przy Podkarpackim Zespole Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie rozpoczęło 1 kwietnia 2023 r. realizację międzynarodowego projektu pn.” Zrównoważona żywność - od produkcji do konsumpcji”. Projekt będzie trwał do 31 marca 2025 r. Partnerami są instytucje doskonalenia nauczycieli z: Casa Corpului Didactic a Judetului Bistrita – Nasaud z Rumunii oraz Agrupamento de Escolas Nuno Alvares z Portugalii.

 

Dofinansowane przez Unię Europejską - logo

 

Projekt jest realizowany  w ramach programu ERASMUS+, Partnerstwa na małą skalę w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe.  Główny priorytet  horyzontalny to „Środowisko i przeciwdziałanie zmianom klimatu”, natomiast nadrzędnym działaniem jest budowanie współpracy między europejskimi placówkami doskonalenia nauczycieli, przygotowanie i wdrożenie innowacyjnych koncepcji i strategii oraz narzędzi edukacyjnych służących podniesieniu kompetencji nauczycieli i poprawie jakości kształcenia w zakresie zrównoważonej żywności w kierunku zrównoważonego rozwoju.   

Aktualności

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.